Meccsösszefoglaló: 11.24. PTE-ÁOK Petőfi SE – Vörös Meteor SK

0
358

 

Megyei Női Kézilabda
PTE-ÁOK PETŐFI SE – Pécsi Vörös Meteor
2018.11.24. 17:00
Pécs, TTK Sportcsarnok

Végeredmény: 32-22 (17-8)

Szombat délután, 15:00-kor női kézilabda csapatunk hazai pályán fogadta a szintén pécsi ellenfelét, a Vörös Meteor SK Pécs csapatát. Az összecsapásnak most is a TTK Sportcsarnoka adott otthont.

A szezon első mérkőzésén, szeptemberben emlékezetes meccsen ikszeltek a Vörös meteorral, így lányaink tudták mire számíthatnak. Viszont ezen a találkozón a rutin jókora hátrányban maradt, a dinamikus hazai gárdával szemben. Az első játékrésznek nekirugaszkodva, egyre több gólhelyzetet alakítottunk ki, amiből rendre gól is született. Érezhető volt, hogy csapatunk nem csak diktálja az iramot, de nem nagy túlzással, uralták a pályát. Vendégeink erőtlen támadásaikból, ritkán sikerült gólt szerezniük és mind ezek után pedig a rendre eladott labdáik is a mi előnyünkre váltak. Az első félidő végéig 9 gólnyi előnyre tettünk szert, amivel 17:8-ra zártuk a játékrészt.
A második félidőben fellendült ellenfeleink játéka, még ez sem volt elég, hogy a köztes különbséget kiegyenlítsék. A játék során mindkét csapat több hétméterest is kiharcolt magának, de ez egyik csapatnak sem vált jelentősen előnyére. Míg lányaink aggódtak, hogy kapusuk nem tudott pályára lépni, így az öltözőben sorsolt egyik mezőnyjátékosunk, Knapp Eszter került a kapu védelmébe, tisztességgel helytállt, szép védéseivel pedig gyarapítani tudta a csapat előnyét, így a mérkőzést elsöprő fölénnyel, 32:22-re nyertük.

PTE-ÁOK Petőfi SE játékosai:

Csordás Anna: 4
Belina Petra: 4
Knapp Eszter: –
Jáni Fanni: 1
Szabó Fanni: 6
Szél Orsolya: 3
Devecseri Gertrúd: 5
Csernela Zsófia: 5
Hollevik Johanne: 4
Kormos Edina: –

Pécsi Vörös Meteor játékosai:

Lukács Zsuzsanna: –
Darabos Daniella: 3
Bércesi Krisztina: 1
Sebestyén Ivett: 1
Lendvai Anikó: 2
Stix Csilla: 3
Boda Miklósné: –
Solymár Tímea: 5
Marat Nikolett: 5
Petricsevics Krisztina: 2

Csordás Anna, PTE-ÁOK Petőfi SE, csapatkapitánya:
Nagyon örülök ennek a mérkőzésnek, mert szinte végig nagyon fegyelmezett és hatékony volt a védekezésünk. Támadásban pedig tudtunk gyors gólokat szerezni. Egységes csapat voltunk ma. Köszönjük Esztinek, hogy vállalta a kapus szerepet!