2018. 17. HETI MECCSÖSSZEFOGLALÓK

0
444

17. HETI MECCSÖSSZEFOGLALÓK

Nem győzelmi esélyekkel utazott a pécsi csapat az Alföldi városba

Lány Egyetemi Bajnokság
Debreceni Egyetem- PTE-EMES Petőfi SE
Végeredmény: 56-18 

Pár napja hazai pályán 40-84-es eredmény került bele a mérkőzésről készült jegyzőkönyvbe. A vereség feltételezhetően nem ösztönözte a lányokat az esetleges győzelemre és a továbbjutás kiharcolására. Elfogadták, hogy a Debrecen jobb csapat volt a pécsi fellépésen és várhatóan jobb lesz hazai környezetben is. Lányaink már az első tíz percben bizonyították, hogy a mérkőzés napján nincsenek csúcsformában. Talán az önbizalom is hiányzott és a vendéglátók játékosai egymás után voltak ponterősek. Csapatunk több játékosa sérült és a sor sajnálatos módon folytatódott, Molitor Dorottya bokasérülést szenvedett a 4. percben. Ez tovább rontotta a pécsi esélyeket, lányaink számára szokatlan volt a zöld műanyag padló is. A hölgyeket nem akarjuk mentegetni, dicséret illeti az egész csapatot. A 2017-2018 évi egyetemi bajnokságban a négy közé való küzdelemben maradtak alul. Éves teljesítményük így, a sok-sok sérülés kíséretében, elismerésre méltó.

A fiú csapatunk első mérkőzését játszotta az osztályozón

Fiú egyetemi bajnokság
Debreceni MEDIKUS SE – PTE-EMES Petőfi SE
Végeredmény: 82-70

A 8 pontos hátrány ledolgozható, így írhatjuk, hogy csapatunk nincs reménytelen helyzetben. A bajnokságban először találkoztak a felek, eddig a PTE a nyugati, a Debrecen pedig a keleti csoportban játszott. A 2017-2018 évi bajnokság alapszakaszának befejezése után elérkezett az idő az osztályozókra, Fülöp Zsomborék 30 percen keresztül hagyták játszadozni a vendéglátókat, a záró negyedre viszont fordult a kocka. A hosszú utazás után elmúlt a zsibbadás és Petőfi Áron tanítványai 27-12-re hozták a negyedik negyedet. Csapatunk tartalékosan lépett pályára, ezért is elfogadható az eredmény amit elértek a debreceni egyetemisták otthonában. Szavai Péterék május 6-án Pécsett ledolgozhatják a hátrányt.

Sikerült megismételni a Budapesten elért győzelmet

Amatőr Női NBI
FONTI-TRANS Petőfi SE – ELTE-Fortis
Végeredmény: 68-51 

Írhatjuk, hogy a várt eredmény született, tegyük hozzá, megérdemelten. A 40 perces játékidő alatt röpke másodpercekre sem engedték ki a kezükből a sikert Sipos Ádám tanítványai. Kezdjük a dicsérettel, a büntetők dobásával, eredményünk 93 százalékos, egyetlen alkalommal hibáztunk. Folytathatjuk Domokos Kinga dobó teljesítményével, mezőnyből 69 százalékos pontossággal dobott. Horváth Zsófi 15 lepattanó szerzése is elismerést érdemel, Herendi Zsófinak 8 gólpassza volt. Összességében minden játékos sokat tett a megérdemelt siker érdekében, Sipos Ádám edzőtől kapott játékperceket minden játékos 100 százalékosan kihasználta, talán ezért is biztatta lányainkat tapssal a közönség a lelátóról, a szurkolói elismerés jogos volt. A vendégek edzője mérkőzés után annyit nyilatkozott: “Gyengén játszottunk”. Ehhez kellettek a pécsiek, hogy az ELTE ne tudja a sokkal hosszabb kispadját érvényesíteni a hazai gárda ellen.

Nem sikerült győzedelmeskedni

Amatőr Női NBI
FONTI-TRANS Petőfi SE – Szombathelyi Egyetem
Végeredmény: 61-72

A FONTI-TRANS Petőfi SE remekül kezdte a mérkőzést, 5 perc után 12-7 szerepelt az eredményjelzőn. A második negyedben Szabó-Haklits Zsuzsa nem tudott hibázni, tripla esőt szórt a pécsi zsákba ezek a dobások eldöntötték a mérkőzést. A lányoknak a hétvége során ez volt a második mérkőzésük, a fáradság jeleit a második negyedben láttuk, amikor 27-10-es eredményt értek el a vendégek. Nem találtuk az ellenszert a tripla dobásokra, több labdát is eladtunk sajnos, dobásaink pedig pontatlanok voltak, a hibákat joggal írhatjuk a fáradságra. A harmadik és a negyedik negyedre már feljött a csapatunk minden szinten. Dobásaink beestek a zsákba, távolról a vendégek ritkán tudtak dobni, a passzaink pontosabbak lettek. A második félidőt pécsi sikerrel zártuk, 36-29-et játszottunk. Ebben a játékrészben sikerültek Domokos Kinga megjátszásai a palánk alatt, a lehetőségekkel Kinga legtöbbször élt és 26 pontot gyűjtött. Elismerés jár Herendi Zsófinak is, aki minden alkalommal hasznosan és eredményesen játszott. A lányok a négy lejátszott mérkőzés után szombaton játszanak legközelebb, úgy gondoljuk, hogy megérdemelt pihenést kapnak csütörtökig.