41. HETI ÖSSZEFOGLALÓ

0
859


41. HETI ÖSSZEFOGLALÓ

 

Ezen a héten négy mérkőzést játszottunk, 2 győzelem – 2 vereség a mérleg.

Megye Férfi kézilabda
BÁCSKA SZSE – PTE-ÁOK PETŐFI SE

10.15. Bácsbokod, Városi Sportcsarnok
Végeredmény: 32 – 29 (Félidő:15 – 12)

A férfi kézilabda csapatunk idegenben lépett pályára, egy jól képzett együttes ellen Bácsbokodon. A fej-fej mellett lezajlott mérkőzésen a vendéglátók három góllal nyertek, a bajnokság 3. – 4. helyezettjének összecsapásán, ahol mind két együttes 2 győzelemmel és 2 vereséggel várta a vasárnapi összecsapást. Az eddigi góllövő lista vezetője Sárközi Donát a PTE-ÁOK ellen is tovább növelte eredményességének listáját, 10 gólt dobott a vendégek kapujába. Edzőnk, Nagy Patrik szintén 10-et dobott, aki eddig góllövésben a legeredményesebb játékosunk. A PTE-ÁOK Petőfi SE legközelebb Hosszúheténnyel játszik bajnoki mérkőzést.

HEPP KUPA Amatőr NB 1 kosárlabda
KOMLÓ SPORT KK – FONTI TRANS -PETŐFI SE
10.13. Komló, Városi Sportcsarnok
Végeredmény: 50 – 80 (8-17, 11-17,15-18, 16-28)

Megkezdődött a HEPP KUPA 2017-2018 évi selejtezői. A Magyar Kosárlabda Szövetségben a területi elvek szerint osztották be a csapatokat. Érdekesség, hogy a három második vonalban játszó másik két csapat a PEAC és a PINKK egymás ellen játszott. Az élvonalban játszó együttesek a későbbiekben csatlakoznak a kupába. Az elmúlt hétvégi találkozón Komlón megtört a jég. Két bajnoki vereség után győztek a hölgyek a kupában. A pécsiek center Pap Regina posztjához méltóan 22 kosarat ért el. A 2-es posztja ellenére Gyuricza Kitti is remekül játszott. Ahogy megszoktuk Molitor Dorottya a tripla dobásokban is jeleskedett. Várható, hogy az elkövetkező napokban a MKOSZ-ben elkészül a HEPP Kupa következő fordulójának sorsolása. Az biztos, hogy hétvégén a FONTI TRANS -PETŐFI SE kosarasai a Szeged együttesét fogadják a POTE csarnokban.

NB II. férfi kosárlabda mérkőzés
Kozármisleny-FONTI–FIVE-Petőfi SE – Kaposvár KK
10.14. Kozármisleny Sportcsarnok
Végeredmény: 85 – 79 (24-17, 19-23, 23-15, 19-24)

Az NB II. nyugati csoportjában 2 forduló után veretlen a Petőfi SE. Közel két azonos képességű együttes mérte össze tudását Kozármislenyben. A 15. percben jelentős hazai (39:25) előnyt mutatott az eredményjelző. Ezt követően Takácséknál a védekezésben több hiba csúszott, és a Kaposvár kezdett felzárkózni. Ez sikerült is 20 perc játék után 43:30 Kozármisleny-FONTI–FIVE-Petőfi SE előnye. A második félidőben fej-fej mellett szórtak a fiúk. Egyik csapatnak sem sikerült jelentős előnyt elérni. A statisztikát olvasva lepattanókban csúcsdöntést tapasztaltunk. A hazai játékosok 56 alkalommal szedték le a labdát. Ebben a legsikeresebbek Takács és Szőnyi volt. A pontgyűjtésben is Szőnyi Dániel remekelt a pontok közel harmadát (32) gyűjtötte be. A Kozármisleny-FONTI–FIVE-Petőfi SE a sorsolás szeszélye folytán csütörtökön is játszik bajnoki mérkőzést Pakson.

NB II. Női Futsal
PTE – ÁOK PETŐFI SE – Viadukt SE
Pécs, Széchenyi István Gimnázium Tornacsarnok
Végeredmény: 2 – 4 (1-2)

Egy rutinos együttest fogadtak a pécsi lányok. Biatorbágy csapatában több volt élvonalbeli labdarúgó is labdát cserélt és futsalos lett. A két héttel ezelőtti kupa meccsen alul maradtak a pécsiek, próbálkoztak a javításon, ám nem sikerült. Így a tabellán helyett cserélt a két együttes. A PTE – ÁOK PETŐFI SE idegen légiósai eredményesen játszottak, két gól rúgtak a Viadukt SE kapujába.