44. HETI MECCSEK ÖSSZEFOGLALÓJA

0
502

44. HETI ÖSSZEFOGLALÓ

 

Nem a vendégek mérkőzése volt
Leány egyetemi Bajnokság
TFSE-PTE-EMES PETŐFI SE: 101-33 (21-11, 27-14, 21-4, 32-4)

A mérkőzésen történteket legjobb elfelejteni. Írhatjuk, hogy tanulni sem lehet a látottakból. A pécsi lányoknak meg kellett hajolni a nagyobb tudás előtt. Domokos Kinga és Czirják Noémi 35 illetve 36 percet töltött a pályán, nem sok emlékezetes akciót mutattak be. Az első 5 percben már elindult a jelentős előnyt szerző csatájában a TFSE, 13-4. A vendégek szépen elosztották a játékidejükben a pontokat. Gondolom mesterük az egykori sokszoros válogatott Boros Zoltán tudatosan cserélgette a játékosait a pályán. Ezt a pécsi mester nem tehette, mert a játékosok száma igen csak behatárolta a lehetőségeit. A budapesti egyetemi csapat már a bajnoki rajtkor bizonyította, hogy a 2017-2018 évi vetélkedőn biztos, hogy ott lesz a négyes döntőben, ahogy ezt tették az elmúlt években is. A statisztikát figyelve talán a fault lehetőségeinket se használtuk ki , itt gondolhatunk Herendire, Molitorra és Domokosra is. Bízzunk benne, hogy a PTE-EMES PETŐFI SE női kosarasai a hétközi Szekszárd elleni mérkőzésen eredményesebben játszanak és majd azt folyatják a Szigetszentmiklós elleni bajnoki mérkőzésen is.

Sopronban szórta a pontokat Komlódi Dénes
Fiú egyetemi Bajnokság
SMAFC-PTE-EMES Petőfi SE: 100-85 (38-19, 21-18, 22-21, 19-27)

A PTE férfi kosarasai az Egyetemi Bajnokság nyugati csoportjában döcögősen kezdte a találkozót. Az első negyedben a vendéglátók jelentős előnyt szereztek, amit a 40. perc végére sem sikerült ledolgozni. Talán a hosszú utazás fáradalmait nem sikerült a melegítéssel kompenzálni, de tény az első 10 percben nagyon megszórták magukat a soproniak. A második és a harmadik negyedben mutatták meg a pécsiek, hogy tudnak kosarazni, ám az eredmény közötti különbséget csak csökkenteni tudták. A zárórész egyértelműen a vendégeké volt  és így sikerült szorosabbá tenni a végeredményt.
A PTE-EMES Petőfi SE csapatában egy játékos nyújtott bravúros teljesítményt és vitte a vállán az együttest 28 perc alatt dobott 28/21 mutatója elismerést érdemel, Komlódi Dénes. Minden dobó mutatója 50 százalék volt, a tripla, a közeli és a büntető is. Jól teljesített Kárpáti Balázs is, aki 29 perc alatt 21 pontot ért el.

A vendéglátóknál Horváth Csaba, Nagy Gergő találta el sűrűn a kosarat, igaz 38, illetve 33 percet töltöttek a palánkok között.

Az egyetemi bajnokságban Sípos Ádám tanítványainak nem kell utazni, otthonukban Kozármislenyben fogadják a TFSE csapatát.

Idei második sikeres mérkőzés
Horváth Judit Nyugati Liga Női Amatőr Bajnokság
PTE-ÁOK Petőfi SE –  Szekszárd SE: 73-66 (14-11,17-14,19-18,23-23)

Közel kétszer annyian léptek pályára a vendégek, mint a hazaiak. A pécsi edző Pap Regina 7, a szekszárdi tréner Harsányi Mária 12 játékos tudott forgatni a Liga mérkőzésen Pécsett. A győzelmet segítette a több lepattanó begyűjtése, ami a magassági fölényből is adódott.
A bemelegítésnél a csapatokat  látva úgy tűnt, hogy a rutin, a magasság döntő lesz a találkozón, és a hazai csapat nagyarányú győzelmet ér el. A tipp csak részben valósult meg. A győzelem bejött, de ehhez kellett a vendéglátók sok-sok futása. A fiatal vendégcsapat megpróbálta gyors mozgással dobóhelyzetbe hozni a társakat, de itt több hiba is becsúszott. Hiába irányította hangos beszéddel lányait a szekszárdi edző. A pécsi kosaras Késői Melindát jó volt nézni, ahogy küzdött a labdáért és szórta pontokat, így tett Varga Andrea is. Az NB I. Amatőr Bajnokság lepattanó listáját Seri Éva vezeti, ezen a mérkőzésen begyűjtött labdák száma ugyan nem javítja a statisztikáját, de a sikerhez ez is kellett.

A siker kulcsa, a magasság és a szív
Hepp Kupa Amatőr Női NBI
FONTI TRANS-Petőfi SE-Szeged KE: 69-76 (20-24, 23-20, 14-12, 12-20)

A küzdelem és a jó védekezés nem hiányzott a FONTI TRANS-Petőfi SE-Szeged KE találkozón Sípos Ádám tanítványaitól.  A további eredményesség kulcsát a második és a harmadik negyedben láthattuk Pécsett a POTE csarnokban.

A majdnem korelnök, a majdnem legmagasabb centerünk mindenben felülmúlt mindenkit a két csapatból.  A gyűjtött IBM pontokkal játékos társai fölé emelkedett. Talán nem véletlen, hogy edzői végzettségről szóló papírja is van. A Sípos-Pap páros színvonalasan irányította Czirjákékat. Regina 24 pontjáért meg kellett dolgoznia. Gondolok arra, hogy többször maga szerzett labdákat és dobta  a kosárba. Kellettek Seri gólpasszai is. A születésnapjához közeledő Mojzes Gina számára ritkán volt elveszett labda, testi épségét nem kímélve birkózott a labdáért, de ilyen produkciót láttunk Horváth Zsófitól is. Ahogy illik, a büntetőket jó százalékkal dobták a lányok, talán Éva 25 %-a lehetett volna jobb. A pécsi “tripla dobó király” Molitor a távolaiknál szintén 25 %-os teljesítménnyel zárt. A vendégeknél Mészárosné edző  Várira, Kecskésre, Tóthre és Rádoczra alapozta sikerét, akik majd  40-40 percet voltak a pályán. Ilyen mutató  FONTI TRANS-Petőfi SE -nél nem volt szükség. Sípos Ádám szakvezető tudta rotálni a játékosokat a pályán. Több játékos kevés pihenőt kap péntek késő este után, vasárnap Szigetszentmiklóson NB I. Amatőr bajnoki, hétfőn Budapesten egyetemi bajnoki mérkőzésen bizonyíthat.

Idegek csatája a fürdővárosban
Megyei Férfi Kézilabda Bajnokság
HARKÁNY SE – PTE-ÁOK-PETŐFI SE 28-27 (15-14)

Egyik csapatnak sem sikerül jelentősebb előnyt szerezni Harkány SE – PTE-ÁOK Petőfi SE férfi kézilabda mérkőzésen az elmúlt szombaton. Gólok felváltva estek, időnként a kapusok bravúrosan hárítottak. Ahogy megszoktuk, Nagy Patrik ezen a találkozón is szórta a gólokat, 6 alkalommal a harkányi kapusnak maga mögé kellett nyúlnia. Teljesítményétől alig maradtak el Ota Enzo, Dirr Valerian, akik 5-5 gólt értek el. Egy órás játékidő alatt végig nyitott volt a mérkőzés kimenetele. Mindkét csapat győzelemet szeretett volna begyűjteni, de ez most a Harkánynak sikerült. Legközelebb Szigetvárt fogadják a fiúk, aminek a papírforma szerint a PTE-ÁOK-PETŐFI SE az esélyese.

Az edzések száma döntött
Megyei Női Kézilabda Bajnokság
KOZÁRMISLENY SE JUNIOR – PTE-ÁOK PETŐFI SE: 44-27 (22-10)

A tabella első és a tizedik helyezettje mérkőzött meg egymással. A 60 perc játékidő alatt kidomborodott a nagyobb tudás, rutin és a heti 4-5 edzés a Kozármisleny csapatában. A hazai csapat a lerohanásokat erőltette sikerrel. Ennek ellenszerét a PTE-ÁOK Petőfi SE nem találta. A pécsi csapatkapitány, Csordás Anna véleménye szerint a védekezésben és támadásban sok javítanivalója van a csapatnak. Joggal mondhatja Anna, hiszen Ő 7 gólt dobott. Jó példát mutatott a lányoknak. A hétvégén újabb nehéz együttessel játszanak a megye bajnokságban a PTE-ÁOK kézilabdás lányai, Mohács II. csapata érkezik Pécsre. Jó védekezéssel, biztos, hogy szorosabb mérkőzést fognak játszani Müllerék.


Rossz dobóforma 

Amatőr Női NBI
BKGDSE-Szigetszentmiklós- FONTI TRANS PETŐFI SE: 60-35 (15-15, 14-9, 12-0, 19-11)

A pécsi együttes hatvan pontot kapott Szigetszentmiklóson NB I-es női kosárlabda Amatőr bajnokságban. Ez elfogadható teljesítmény. A hiba a dobásoknál jelentkezett, a 35 szerzett pont kevés. Szorosnak indult a mérkőzés, az első pontot is a PETŐFI SE szerezte, de ezzel el is lőtte a puskaporát az együttes, 15-15-tel zárták az első negyedet Mojzesék. A második negyedben a védelmünk állta még a szigetszentmiklósi támadásokat, 14-9, a második 10 perc eredménye. A félidő záró eredménye 29-24. Sok hiányzóval, műtét előtti játékossal sújtott csapatnál fogadjuk el a félidei eredményt. A harmadik negyedben semmi nem sikerült a vendég együttesnek. Talán a lepattanókban tartották magukat. Pontot nem sikerült dobni a negyedben, gondolom a mester Petőfi Áron ilyet még nem látott a csapatánál. Kért időt kétszer is, de csak nem hullott a zsákba a labda. Több labdát eladtak Czirjákék. Gyűjtötték Seriék a faultokat. A Nepp László, Varga Fanni bírói páros is többször sújtotta téves ítéleteivel a pécsieket. A vendéglátó csapat szurkolói is mosolyogtak amikor Pap szabályos sapkázást lefújták a sípmesterek. A negyedik negyedben némi javulás jelentkezett a FONTI TRANS-PETŐFI SE együttesnél. A 9-es mezt viselő baranyai játékos Mojzes Gina tovább küzdött hajtott és újabb triplával emelte pontjai számát. Magas bedobónk Pap Regina és Domokos Kinga dobószázalékai elfogadható teljesítmények, csak kevés volt belőlük. Több szerzett labdával, kapott passzal talán szorosabb mérkőzést játszhattak volna a vendég csapat hölgy kosarasai Szigetszentmiklóson 2017.11.05-én.