50. HETI MECCSÖSSZEFOGLALÓK

0
623


50. HETI MECCSÖSSZEFOGLALÓK

Vereség az év utolsó NBII-es mérkőzésén

FÉRFI NBII KOSÁRLABDA
SOPRONI TIGRISEK KE  – Kozármisleny-FONTI-FIVE-Petőfi SE
Végeredmény: 79 – 63

Több járművel, több irányból érkeztek a Kozármisleny-FONTI-FIVE-PETŐFI SE kosarasai Sopronba, a bajnoki mérkőzésre. Lehet, hogy ez az utazás fáradtságot, koncentráció hiányt okozott, mert a PETŐFI SE játékosai nehezen lendültek játékba. A kozármislenyi tudást csak a harmadik negyedben sikerült bemutatni.  Remekül védekeztek a fiúk, igaz így a dobásokra kevesebb erejük maradt.  Sipos Ádámék a végjátékban megpróbálták a hátrányt ledolgozni, de nem sikerült. A közel két azonos képességekkel rendelkező csapat közül a hazai együttes nyert. Mondhatjuk, hogy a gyűrű is velük volt. Nem egy alkalommal a labda a zsákba gurult és nem kifelé.
Érdemes a fiúknál az MKOSZ ranglistájára tekinteni. Az  erősebb nemnél  az első tíz között kell szemezgetni, hogy a bajnokságban sikeresen szereplő Kozármisleny-FONTI-FIVE-PETŐFI SE játékost találjunk. Itt is van olyan játékos aki több poszton remekel, közéjük tartozik Sipos Ádám, Szőnyi Dániel és még sorolhatnánk …
A pontgyűjtés 2018. január13-án folytatódhat a Szombathely ellen, Kozármislenyben.

Félbeszakadt mérkőzés

NŐI NBII FUTSAL
PTE-ÁOK PETŐFI SE – AGENTA GIRLS SZEKSZÁRD FC

A 2017-2018 évi bajnokság záró fordulója a PTE-ÁOK PETŐFI SE számára a vártnál előbb végett ért az  AGENTA GIRLS Szekszárd FC ellen. A pécsi lányok a szabályok szerinti 5 fővel kezdték a találkozót, majd a mérkőzés elején ketten megsérültek. Nem tudta folytatni a játékot egy labdarúgó a támadó sorból, de sérülést szenvedett egy többségében védekező játékos is. Így a találkozó félbeszakadt. Közel negyed óra alatt a vendégek 5 gólt rúgtak a  fogyatkozó pécsiek ellen. A mérkőzésről az MLSZ illetékes bizottsága dönt. Várható, hogy  a pályán elért eredménnyel igazolják a találkozót.

Nagy küzdelem

AMATŐR NŐI NBI KOSÁRLABDA
FONTI TRANS–PETŐFI SE – VASAS AKADÉMIA
Végeredmény: 69-73

Az Óesztendő utolsó mérkőzését játszotta  a listavezető Vasas Akadémia ellen a FONTI TRANS–PETŐFI SE vasárnap Pécsett, a POTE csarnokban. A vendégek több olyan játékost is a pályára küldtek, akik előző nap Sopronban élvonalbeli mérkőzést játszottak. Köztük volt Dombai Réka, aki Petőfi SE elleni mérlege 24/6. A Sopron ellen 9 pontot ért el. Tóth Orsolya és Merész Beatrix is hasonló jól teljesített közel 24 óra alatt, Pécsett és Sopronban is.
A FONTI TRANS-PETŐFI SE a budapesti nyitó mérkőzésen szeptember 24-én hasonlóan szorost mérkőzést játszott, 40 perc után 59-51-es eredmény írása  került a jegyzőkönyvbe. Ahogy a Pasaréti úti csarnokban úgy Pécsett is a VASAS  ellépett  a pécsiektől, majd Papék utánuk eredtek, de 2-4 pontnál közelebb nem jutottak hozzájuk. Volt időkérés, sok csere Sipos Ádám edző részéről, de az eredmény megfordítása nem sikerült.
A pécsi hölgyek  a szezon végjátékára lendültek játékba. A bajnokság nyitó szakaszában több botlás volt. Ennek indoka lehet, hogy a közös edzések a bajnoki nyitány előtt egy héttel kezdődtek, főleg az egyetemi adottságok miatt. Az őszi játéknapok végére már sokszor sziporkáztak Mojzesék és a többiek.
Érdemes a tavaszi nyitány előtt az MKOSZ ranglistájára tekinteni, ahol több  FONTI TRANS–PETŐFI SE játékos listavezető, többen dobogósak. Pap Regina támadólepattanóban, Czirják Noémi gólpasszban listavezető. Regina majd minden poszton dobogós, de Czirják Noémi is remek mutatókkal rendelkezik, Seri Éva védőlepattanóban dobogós.