Jól sikerült a futsal tornánk!

0
605

Június 16-án, szombaton a TTK Csarnokban került megrendezésre az első Petőfi SE által szervezett utánpótlás futsal torna.

Minden egyes résztvevő emléklappal, vízzel, illetve müzliszelettel gazdagodott. A kicsiktől a nagyokig, azaz U7, U9 és U11-es korosztály vett részt a tornán. Képviseltette magát a PMFC, a PEAC, a PVSK, valamint szervező és vendéglátó Petőfi SE. Megannyi kilátogató szülő társult az eseményhez, amelyet ezúton is köszönünk! A TÉGLACENTRUM KFT. 2018. január 1-jétől hivatalos partnere és támogatója lett a PTE-ÁOK Petőfi SE utánpótlás futsal szakosztályának, segítségükkel rendeztük meg a szombati tornát. Hosszútávú kapcsolat kiépítése a cél mindkét fél részéről, hogy a tehetséges kis focisták számára minden szükséges feltételt közösen biztosítsunk.

 

U7 eredmények:

Petőfi SE – PVSK: 3-4
PMFC – PEAC: 6-1
Petőfi SE – PEAC: 0-3
PMFC – PVSK: 4-1
Petőfi SE – PMFC: 2-6
PEAC – PVSK: 2-1

U9 eredmények:

Petőfi SE – PEAC “A”: 1-5
PMFC – PEAC “B”: 10-1
Petőfi SE – PEAC “B”: 7-2
PMFC – PEAC “A”: 2-2
Petőfi SE – PMFC: 0-9
PEAC “A” – PEAC “B”: 5-2

 

U11 eredmények:

Petőfi SE – PEAC: 1-6
PEAC – Petőfi SE: 6-1

Ennek a tornának a célja az volt, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, az eredmény csak másodlagos volt. Véleményünk szerint ez sikerült, a díjazás az egészséges életmódra való nevelés elvén történt, így az oklevelek mellett banán, alma és müzli szelet járt a győzteseknek. Összességében írhatjuk, hogy a gyermekek arcán az látszott, hogy jól érzik magukat, így a nap elérte a célját. Gyönyörű megmozdulásokat, olykor meglepetéseket láthattunk tőlük, amelyet a Pannon Televízió kilátogató munkatársai meg is örökítettek, így visszanézhetjük majd a TV képernyőn is.

 

Bánhegyi Zsolt, a Petőfi SE edzőjének értékelése a tornáról:

A torna elérte a célját. Nagyon sokat tudtak játszani a gyerekek, nagyon jó mérkőzéseket vívtak. A felkészülésünknek és az egész futsal elképzelésnek megfelelt. Az U7-esek az első mérkőzésen nagyon visszafogottak voltak, nem mertek igazán ütközni, cselezni, passzolni. Viszont a második-harmadik mérkőzésen már láttam azokat a megmozdulásokat, apróságokat, amiket előtte a Bozsik programokon is, ezek szenzációsak voltak. Sok hiányzónk volt, betegségek, illetve iskolai elfoglaltságok miatt, amire én sem számítottam, így az U9-es korosztályunknak vegyesen kellett játszania, amely kissé megzavarta a srácokat. Az U11-es korosztály mert játszani, mert cselezni, abszolút önmagukat adták, amit öröm volt nézni. Nagyon tetszett, hogy volt elképzelés, volt játék. Egyetlen dolgot véltem felfedezni, amiben nagyon nagyot kell még fejlődnünk, az alap állóképesség és gyorsaság. Hamar elfáradunk, nem véletlenül mondom folyamatosan, hogy edzés, edzés edzés! A fejlődéshez nem elég már a heti két edzés, hármat, négyet kellene beépíteni a játékosok hétköznapjaiba!