Kézilabda utánpótlás torna

0
419

Fiatal kézilabdásoké a főszerep!

Az U14-es kézilabda bajnokság Zákányi Bálint régió csapatai ezúttal Pécsre látogattak. Az utolsó forduló mérkőzései a pécsi TTK Sportcsarnokban kerültek lejátszásra. 6 egyesület képviseltette magát, ezek a Satelit FC Somogytarnóca, Hosszúhetény SE, Egerszegi KK, Rinyamenti KC, a Bácska SZSE és a házigazda Petőfi és Fia SE.

A Petőfi SE játékosai csupán két mérkőzést játszottak, először a Bácska SZSE, aztán pedig az Egerszegi KK csapata ellen. Sajnos mindkét mérkőzés vereséggel zárult, de csüggedésre semmi ok. A Petőfi SE idén, ebben a szezonban kezdte el a kézilabda utánpótlás képzést, ahhoz képest hatalmas fejlődést láthatunk ezeken a fiúkon! Más csapatok edzői, képviselői is megjegyezték, hogy látványos változást mutat csapatunk a szezon eleji forma óta.

Egyesületünknél az U14-es korosztály elsődleges célja megismertetni a kézilabdát, az alapvető szabályokat, illetve megszerettetni a gyerekekkel magát a sportágat. Valamint az, hogy szokják a versenyhelyzetet, kapcsolatokat alakítsanak ki, esetleg barátságokat kössenek, ezáltal szocializálódjanak. A célunk egy egészségtudatos életvitel kialakítása, ez lebeg a szemünk előtt!

Ezen dolgozik nagyon jól Németh Attila, a gyerekek edzője, valamint egyesületünk többi munkatársa is!