Kezdőlap KOSÁRLABDA SZAKOSZTÁLYRÓL

SZAKOSZTÁLYRÓL

Férfi NBII kosárlabda

Második éve versenyeztetünk csapatot a férfi NBII-es bajnokságban. A csapata Kozármislenyi SE Kosárlabda Szakosztály és a Petőfi Lajos SE közös együttműködése révén jött létre. A csapat gerincét az egyetemi bajnokságban induló csapatunk játékosai adják. Az edzéseinket a kozármislenyi sportcsarnokban tartjuk, ahol a bajnokságban, a hazai mérkőzéseinket is rendezzük.

Női amatőr NBI kosárlabda

Idén beneveztünk a női amatőr NBI-es bajnokságba is. A csapat szerkezete leginkább a női egyetemi csapatunkra épül, kiegészülve idősebb, rutinosabb játékosokkal is. Játékosaink különböző városokból és csapatoktól érkeztek. Az idei évben elsődleges célunk, hogy a csapat összeszokjon, de emellett természetesen fontos számunkra, hogy minél jobb eredményeket érjünk el.

Női és férfi egyetemi bajnokság

Idén is beneveztünk az országos férfi és női egyetemi bajnokságokba, amelyekben már évek óta rendszeresen részt veszünk. Az egyetemi bajnokságokon kívül a hallgatóknak lehetőség nyílik, kettős játékengedély révén, a férfi NBII bajnokságban és a női amatőr NBI bajnokságban való állandó versenyzésre is. Ennek köszönhetően a tanulás mellett, heti rendszerességgel, komoly szakmai körülmények között látogathatják az edzéseket.

Női és férfi megyei bajnokság

Negyedik éve veszünk részt megyei kosárlabda bajnokságban. A csapatokat olyan játékosok alkotják, akik a tanulás mellett szeretnének sportolni saját sportáguk keretein belül. Ez a bajnokság tökéletes lehetőséget biztosít játékosainknak, hogy egész évben a Medikus Kupára készülhessenek, ahol minden évben kiemelkedő sikereket érünk el. A csapat felét külföldi hallgatók alkotják, akik nagyon jó közösséget alkotnak a magyar játékosokkal együtt. A csapatok tagjai az egyesülettel együttműködésben lévő Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatói közül kerülnek ki.