Meccsösszefoglaló: 10.30. PTE-EMES Petőfi SE – SMAFC

0
645

Férfi Egyetemi Bajnokság
PTE-EMES Petőfi SE – SMAFC
2018.10.30. Kedd 19:45
Pécs, Tási Csarnok

Végeredmény: 65-46 (12-10, 15-6, 21,13, 17-17)

A SMAFC együttese látogatott kedd este a Tási csarnokba, hogy megmérkőzzön a Petőfi SE férfi egyetemi csapatával. Az elmúlt szezon nem úgy sikerült a csapat számára, ami jónak lenne mondható. Mindenki kíváncsian várta a találkozót, sokan ki is látogattak, hogy szemtanúi legyenek. Ezt meg is hálálta a hazai gárda, ugyanis nagy különbséggel nyerte a találkozót, végig kezükben tartották a fiúk a mérkőzés kimenetelét. Már az első negyedben sikerült előnyt kialakítaniuk, amit az ezt követő játékrészekben csak növeltek. Az első félidőben már nagynak mondhatóvá vált a fölény, de a második félidőben a SMAFC elkapta a ritmust, amely látszik is az utolsó negyed eredményén.

PTE-EMES Petőfi SE játékosai:

Földes Dániel: 4
Szavai Péter: 10/6
Gáspár Erik: 4
Buday-Sántha Attila: 14
Kis Milán: 8
Kovács Adrián: 7/3
Marton Balázs: 2
Győr Marcell: 11
Fülöp Zsombor: 5/3
Pungor Szabolcs: –
Füzy Marcell: –
Kárpáti Balázs: –

SMAFC játékosai:
Gottlieb Mátyás: 8/6
Tukovits Balázs: 14/6
Szegedi Márton: 20
Vass Áron: –
Barcza Dániel: 4
Erdős Áron: –
Nichter Róbert: –
Kőfaragó Richárd: –
Széplaki Zsolt: –
Gáspár Gergely: –

Petőfi Áron, a PTE-EMES Petőfi SE edzője:
Tartalékosabb volt az ellenfél, mint vártuk. Azt gondolom, hogy fogunk sokkal jobban játszani ennél, főleg támadásban. Ma amennyire lehetett, próbáltunk gyakorolni, bár mivel nagyrészt zónázott az ellenfél, ezért emberfogással nem sokat sikerült. Próbáljuk építgetni a csapatunkat és megyünk tovább a következő mérkőzésekre!

Farkas Dávid, a SMAFC edzője:
Mint az élet más területein, itt is izgultunk az első alkalomtól, ez meg is látszott az első félidőben, de sikerült felvennünk a ritmust. Sok a rutintalan játékosunk ebben a szezonban, de dolgozunk tovább és reméljük, hogy minél előbb sikerül megszereznünk az első győzelmünket. Gratulálok a hazai csapatnak, egy nagyon sportszerű csapatot ismertem meg a személyükben!