Meccsösszefoglaló: 11.26. PTE-ÁOK PETŐFI SE – PAFC-MITRE

0
434

NŐI NBII FUTSAL
PTE-ÁOK PETŐFI SE – PAFC-MITRE
2017.11.16. Vasárnap 10:00 
Pécs, Széchenyi Csarnok

 

Végeredmény: 3-1 (2-0)

Az Női Futsal NB II Nyugati csoportjának 8. fordulójában éppen azzal az együttessel csapott össze a PTE – ÁOK Petőfi SE gárdája, akik mindössze 2 ponttal vezettek előttük a tabellán. A PAFC csapata jól, fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, akárcsak a hazaiak. Viszont a jó védekezés és kiegyensúlyozott játék ellenére, leginkább távolról tudtak veszélyeztetni, ellentétben a Petőfi SE lányaival, akiknek sikerült a kapu elé férkőzniük jó párszor. A kihagyott helyzetek sora után következett egy vendég hiba a kapu előtti részen, amit ugye büntetőrúgást követ. Ez most is így lett, Ystad Birgit által megszerezte a vezetést a csapat az 5. percben. Ezt követően a 13. percben rezgett újra a háló, ezzel az eredménnyel vonultak a csapatok a félidei szünetre. A második játékrészben sok kapufát láthattunk, a PAFC csapata megpróbált nyomást helyezni a pécsiekre, de a jó kapusteljesítménynek és némi szerencsének is köszönhetően, ma minden kifelé pattant a hazai kapu oldaláról. A 25. percben meg is érkezett a harmadik hazai gól. Úgy tűnt, biztossá válik a végeredmény, míg nem egy szabálytalanságot követően, szabadrúgásból, sikerült a szépítés, így 3-1-es végeredménnyel zárult a találkozó, ezáltal helyet cserélt a két csapat a tabellán. Szép volt lányok!

PTE – ÁOK PETŐFI SE játékosai:

Siggerud Elle: K
Maláti Dalma: –
Ystad Birgit: 1
Sajabó Boglárka: –
Schóber Sára: –
Molnár Andrea: –
Tyldum Oda: 1
Tea Gjerland Tyrdal: 1
Erőnléti edző: Gerstweler Dániel

PAFC – MITRE játékosai:

Kiss Réka: K
Papp Petra: –
Eigner Maggy: –
Bankó Olga Dalma: –
Pintér Denissza: –
Simon Noémi: 1
Peregovics Laura: –
Gáspár Zsófia: –
Vezetőedző: Sersztnyev Richárd

Gerstweler Dániel, a PTE-ÁOK PETŐFI SE erőnléti edzője:
Mindenképpen győzelemmel készültünk a mai meccsel kapcsolatban, örülök, hogy sikerült 3-1-re megnyerni ezt a találkozót. Sajnos sok helyzetet kihagytunk, ez hetek óta aggasztó, de ma azt mondtam a lányoknak, hogy a három pont a legfontosabb. Szerencsére ez sikerült is, egy szimpatikus ellenféllel játszottunk, akik végigharcolták a mérkőzést. Szerencsére rutinosabbak voltunk és meg tudtuk nyerni.

Sersztnyev Richárd, a PAFC-MITRE edzője:
A szezon legrosszabb mérkőzését játszottuk a saját szempontunkból. Szerencsénk abszolút nem volt, sőt, ami a Petőfi SE-nél bepattant, az nálunk kipattant. Üres kapura nem tudunk gólt rúgni, úgyhogy ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, sokkal jobb csapat vagyunk ennél.