Meccsösszefoglaló: 11.30. Hosszúhetényi SE – PTE-ÁOK Petőfi SE

0
163

 

Megyei Férfi Kézilabda
Hosszúhetény Se – PTE-ÁOK PETŐFI SE
2018. 11. 30. 19:30 
Pécsvárad, Városi Sportcsarnok

Végeredmény: 30:31 (13:15)

Péntek este Pécsváradra utaztak férfi kéziseink, hogy megmérkőzzenek ellenfelükkel, a Hosszúhetény Se csapatával. A mérkőzést, a helyi Városi Sportcsarnokban rendezték, 19:30-kor.

Férfi kéziseink bravúros győzelemmel zárták a szezon első felét. A csapatok nagyon jól tudták, hogy egy szoros és mozgalmas mérkőzésre számíthatnak, épp ezért nem is vették félvállról. Ellenfeleink nekilendülve a küzdelemnek, megadták a kezdő lökést, ezzel húzóerőként hatva csapatunkra. Az első negyed órában 2-3 góllal előttünk jártak, majd a meccs 25. perce körül megrekedtek, ezzel holdponthoz érve, így masszív védekezésünknek köszönhetően, az utolsó 5 percben, hálónkba sem értek. Ez után erős védekezésünket, összeszedett támadás követte, így 13:11-ről rugaszkodva, fellendült játékunkkal 4 gólt is helyeztünk az ellenfél hálójába, ezzel fordítva az eredményen és 2 gólós előnyt csiholva, 13:15-re zártuk a félidőt. A pihenő után is javában benne maradt fiainkban a lendület, így erős fallal szemben továbbra sem hagyták vetélytársukat érvényesülni. Ideális gólhelyzeteket kialakítva, tovább növeltük előnyünket, majd, 4 gólnyi különbségnél magabiztosságuk, hátránnyá vált, ezzel ellazsáltuk a megszerzett fölényt. Egyre lassuló passzokat, figyelmetlenség követte, ami az eredményjelzőn is hamar meglátszott. Riválisaink kiegyensúlyozott játékával hamar felzárkózott, és a meccs 57. percéhez érve, 2 góllal előttünk jártak. Ezt csapatunk ismét nem hagyta annyiban. Válaszul, pár taktikus lépéssel és átlövés góllal tarkítva ismét egyenlítettek, majd az izgalmakat tovább fokozva, az utolsó percben hajított gól volt az, amit már a hazai csapat sem tudott kompenzálni, így a sípszóval véget ért a fej-fej melletti, eszeveszett küzdelem, aminek eredménye 30:31, a javunkra. Ezzel az idegtépő, de eredményes mérkőzéssel a tabella 4. helyén zárt, a Petőfi Se gárdája, így szép esélyekkel rugaszkodnak neki, egy kis téli szünet után februárban, a szezon második felének.

Gratulálunk fiúk!

PTE-ÁOK PETŐFI SE, játékosai:

Schulte Tim: 2
Nink Marius: 8
Schwake Ruben: (K)
Bartha Sámuel: –
Kroll Marcel: 6
Nagy Patrik: 9
Viktor Matus: –
Dávid Zdolt: –
Volk Maximilian: 3
Weingartner Max: 3

Hosszúhetény SE, játékosai:

Bien Péter: 9
Dömös Norbert: –
Hang Benjamin: –
Híz Szabolcs: 7
Hermesz Márkó Attila: –
Horváth Dániel: –
Miklós András: 1
Miklós Bálint: –
Seres Dávid: 10
Szászfai Csaba: 3
Tasnádi László: –

Nagy Patrik, PTE-ÁOK PETŐFI SE, csapatkapitánya:

A második játékrészre kialakított 4 gólos előnyünk után visszavettünk, ami hiba volt. A hazai csapat kihasználta és felzárkózott. A végén fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk, amivel végül elhoztuk a 2 pontot!