Meccsösszefoglaló: 12.01. Dombóvári KSE – FONTI-FIVE Petőfi SE

0
134

  

NBII Férfi Kosárlabda
Dómbóvári KSE – FONTI-FIVE Petőfi SE
2018.12.01. 18:00
Dombóvár, Szuhay Sportcsarnok

Végeredmény: 71-52 (9-11, 18-11, 26-22, 18-8)

Foghíjasan állt ki csapatunk a hazai pályán mindig erős Dombóvár ellen. Az első negyed jó védekezést és kevés pontot hozott. Bevált a korai zónavédekezésünk és a félidőben joggal reméltük, hogy lehet esélyünk győzelemmel távozni. Aztán a végig faulthatáron és fizikálisan védekező ellenfél ellen felőrlődni látszott csapatunk, és egyre csak nőtt a különbség a két együttes között. Férfias küzdelemben emelt fővel viselte csapatunk a vereséget.

A Dombóvári KSE játékosai:

Tóth Kristóf: 10/6
Hadnagy Bence: 7/3
Fetzer Maximilian: 16/9
Szabotin Zalán: 2
Kőnig Richárd: 7/3
Pölöske Kornél: 2
Kollár Zsombor: –
Németh Patrik: 10/6
Dávid Róbert: 5
Takács Arnold: –
Fazekas Viktor: 7

A FONTI-FIVE Petőfi SE játékosai:

Földes Dániel: 10/6
Kovács Adrián: 2
Varga Ákos: –
Sipos Ádám: 15
Szavai Péter: 4/3
Pusztai Szabolcs: 3
Kárpáti Balázs: 9
Gáspár Erik: 2
Sulyok Gergő: –
Füzy Marcell: 7/3
Fazekas Fülöp: –
Győr Marcell: –

Szőke Balázs, a Dómbóvári KSE vezetőedzője:
Ahogy azt vártuk küzdelmes meccs volt és nagy iram az NBII-höz képest. Kevés kosár volt, védekezés dominált leginkább. A zóna megzavart minket, de szerencsére megtaláltuk az ellenszerét. Sajnálom hogy megsérült a centerünk de gratulálok mindkét csapatnak és köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és buzdítottak minket.

Petőfi Áron, a FONTI-FIVE Petőfi SE vezetőedzője:
Az eredményt tekintve azt gondolhatnánk, hogy sima mérkőzés volt azonban ez kicsit csalóka. A Dombóvár a fizikális védekezésével kiemelkedik a mezőnyből, mi pedig foghíjasak voltunk és hiába vezettünk tíz ponttal. Később a zóna ellen elvesztettük a ritmusunkat, de összességében az egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk az idei szezonban. A játékosoknak szóvá tettem, hogy nem értek oda időben a mérkőzésre. Edzéseken nekünk is úgy kellene dolgoznunk, ahogy ez a Dombóvár teszi.