Meccsösszefoglaló: 12.07. MOGAAC – FONTI-FIVE Petőfi SE

0
550

 

Férfi NBII. Bajnokság Nyugati Csoport
MOGAAC – FONTI-FIVE Petőfi SE
2018.12.07
.
Mosonmagyaróvár, Gazdász u. 12.

Végeredmény: 80-82 (18-14, 19-26, 18-26, 25-16)

A MOGAAC játékosai:

Nagy-Bíró Benedek: 3/3
Tóth Richárd: –
Király Csaba: 6/6
Németh Kornél: –
Káli Szabolcs: 16/6
Kerémi Nándor: –
Iváncsics Ákos: 4
Baruta Richárd: 29/9
Juwan Willie Williams: 13/3
Szabó Levente: 1

A FONTI-FIVE Petőfi SE játékosai:

Földes Dániel: 13/9
Kovács Adrián: –
Varga Ákos: –
Koller Tamás: 11/6
Sulyok Gergő: –
Sipos Ádám: 7
Szavai Péter: 7/3
Kárpáti Balázs: 9/3
Gáspár Erik: 18
Füzy Marcell: 12/3
Kőhalmi Máté: 4

NBII-es csapatunk Mosonmagyaróváron lépett pályára, ahol egyértelmű cél, a győzelem megszerzése volt. A találkozó jó iramban kezdődött, fej-fej mellett haladtak a csapatok egy negyedet követően. Csapatunk a középső két etapban nyújtotta a legjobb teljesítményét a mérkőzésen. A közel tízpontos előnyt azonban sikerült ledolgoznia a hazai csapatnak agresszív védekezéssel és véleményes játékvezetői ítéletekkel. A végjátékban azonban higgadt fejjel végrehajtott figura meghozta eredményét és csapatunk megérdemelten hozta el a győzelmet nehéz körülmények között is.

Laky Tibor, a MOGAAC vezetőedzője:
Gyakorlatilag teljes kerettel tudtuk fogadni a Petőfi SE-t. Szoros mérkőzésre számítottam, hiszen tavaly is szoros meccseket játszottunk. A harmadik negyedet azt sajnos beáldoztuk gyenge védekezés és erőtlen támadójáték jellemzett minket. A középső két negyedben kapott 52 pont nem engedte meg, hogy a huszáros hajrá bravúrt hozzon. Volt labdánk a mérkőzéshez de ez ma nem jött össze. Reméljük idegenben ez máshogy lesz.

Petőfi Áron, a FONTI-FIVE Petőfi SE vezetőedzője:
Nagyon kellett már nekünk ez a győzelem. Nem voltunk olyan tartalékosak mint a múltkor Dombóváron. Támadásban jól játszottunk, hátul akadtak gondjaink szinte az egész mérkőzésen. Főleg a zónánk ami eddig egész nagy pluszt adott, nem nagyon akart összeállni. Ettől függetlenül a mérkőzés nagy részében mi vezettünk. Kicsit paprikás lett a mérkőzés vége, nyilván ebben közrejátszott a hazai pálya és az, hogy a játékvezetők is a hazai agresszív védekezés csapdájába kerültek. Sajnos ismét kaptunk egy hármast a végjátékban, de szerencsére sikerült az utolsó figurát jól végrehajtani és értékes pontot szereztünk.