Meccsösszefoglaló: 12.17. FONTI TRANS–PETŐFI SE – VASAS AKADÉMIA

0
679

AMATŐR NŐI NBI KOSÁRLABDA
FONTI TRANS–PETŐFI SE – VASAS AKADÉMIA
2017.12.17. Vasárnap 16:00
POTE Csarnok

 

Végeredmény: 69-73 (13-21, 14-18, 15-21, 27-13)

Az idei év utolsó mérkőzését játszotta az Amatőr Női NBI Kosárlabda zöld csoportjában a FONTI TRANS – PETŐFI SE csapata, a Vasas ellenében. A szeptemberi találkozóból kiindulva, most is szoros találkozóra számítottak a felek, amely be is igazolódott, ezen a mérkőzésen is csak pár pont döntött.

A mérkőzés első pontjai az ellenfél együttese szerezte, de erre hamar jött a válasz. Az első negyedet az jellemezte, hogy a jó védekezés mellett sajnos sorra kimaradtak a ziccerek, szinte minden közeli próbálkozás kifelé pattant. A lepattanókkal szintén hadilábon állt a Petőfi SE csapata, mind védekező, mind támadó fronton, ennek köszönhetően sikerült kiépítenie a Vasasnak 8 pontos előnyét.
A második játékrész jobb dobóformát hozott, azok a lehetőségek, amik előtte kimaradtak, most szerzett ponttal zárultak, valamint távoli dobások is akadtak. Javult a teljesítmény a lepattanók szerzésében is, így nem meglepő, hogy 14-18-as eredménnyel zárult ez a negyed. A félidőben összességében viszont 27:39 volt az állás.
A harmadik negyed két fontos labda- és pontszerzéssel vette kezdetét, de a ziccerek kihasználatlansága továbbra is fennállt, hiába javult a lepattanók tekintetében a hazai csapat, a Vasas távoli dobásai is sorra célba értek. 42:60 volt ezt követően az állás.
Eljött a negyedik negyed, amelyre nagyon jól felszívta magát a hazai csapat, küzdés, motiváltság látszott a lányokon. 9 pontot sikerült szerezniük zsinórban, a védekezés is összeállt, teljesen megfordult a játék képe, a Vasas helyzetei néhol kimaradtak, míg a mieink jöttek. 4 pontos különbség is volt, ám a hazai csapatnak nem sikerült olyan mértékben értékesíteni büntetőit, mint az ellenfél játékosainak. Így is nagyon szoros lett a találkozó vége, az utolsó percekben csak 2 volt közte, de a vége 4 pontos különbsége lett, a Vasas Akadémia javára. A negyedik negyedben nyújtott teljesítményért és hozzáállásért megérdemlik a dicséretet a lányok!

FONTI TRANS – PETŐFI SE játékosai:
Szabó Laura: 5/3
Molitor Dorottya: 3/3
Domokos Kinga Réka: –
Horváth Zsófia Anna: 3
Czirják Noémi: 18/9
Pap Regina: 24
Mojzes Gina: 2
Kalocsai Dorina: 2
Seri Éva: 6
Herendi Zsófia: 6/3
Gyuricza Kitti: –
Anga Zsófia: –


Vasas Akadémia játékosai:
Tóth Orsolya: 9
Boros Berta: 6
Dombai Réka: 24/6
Tóth Franka: 10
Mérész Beatrix: 17
Kokavecz Kata: 0
Schieszl Julianna: 3
Tóth Dorina: –
Schiroky Szonja: –
Sagát Dóra: 4


Sipos Ádám, a FONTI-TRANS PETŐFI SE másodedzője:
Azt gondolom, hogy az elején nagyon sok ziccert és büntetőt hagytunk ki, ami a viszonylag jó védekezésünk ellenére sajnos a Vasas fiataljainak javára hajtotta a vizet. Elmondtam a lányoknak ma is az öltözőben, hogy minden szabad labdáért vetődjünk, minden lepattanó a miénk legyen, ez sajnos nem valósult ma meg teljesen. Gratulálok a Vasasnak, mi is ügyesek voltunk, de ennél ügyesebbek is tudunk lenni és annak is kell lennünk!

Krivacsevics Dragoljub, a VASAS AKADÉMIA vezető edzője:
Nagyon izgalmas meccs volt szerintem, mind a két csapat jó teljesítményt nyújtott. Szerencse, hogy az első félidőben picit megzavartuk a Petőfi SE-t a zónával, utána már ezek a rutinos játékosok kicsit jobban meg tudták oldani a kialakult helyzetet. A végén örülök, hogy mi győztünk, de gratulálok az ellenfélnek, mert szép játékot mutatott!