Meccsösszefoglaló: 2019.02.05. PTE-EMES Petőfi SE – NKE Csata

0
159

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokság
Női Nyugati csoport, 6. forduló
2019.02.05. kedd
19:45
Végeredmény:   60 – 58       (20-11, 8-21 , 17-15 , 15-11 )

A hazai csapat nagyon jól kezdte a mérkőzés, a 6. percben 17-1 volt az állás. Vendég Időkérés után az NKE-Csata magára talált és a negyed végére 9 pontra került a pécsi gárdától. Ezt követően a megtalált jó formát át tudták vinni a második negyedre, aminek meg is lett az eredménye, félidőben már 4 ponttal ők vezettek. A harmadik negyedben mindkét oldalon születtek szép megoldások, mégis a hazaiak kerültek 2 pontos előnybe a 3. negyed végére. Itt már érezhető volt, hogy mindkét csapat meg akarja nyerni a mérkőzést és ezért a sportszerűség keretein belül mindent meg is tesznek. A 9. percben egál volt az eredmény, majd a taktikai időkérések után a hazai csapat 6 másodperccel a vége előtt bedobta a győzelmet jelentő kosarat, amire a vendégek már nem tudtak válaszolni.

PTE-EMES Petőfi SE:
Herendi Zs: 12/6
Pap R: 22/3
Séra N: 7
Miltner Sz: 1
Tóth R: 6
Petró I: 4
Bencze Zs: 6
Horváth Zs: –
Orosz Sz: 2
Hajnáczky J: –
Niklai R: –
Várhelyi V:-

NKE Csata:
Pánczél I: 8/6
Kovács K: 4
Gaál Zs: 9/
Karagits K: 17
Kundráth K: 8/6
Farkas F: 6
Csarankó V:-

Sipos Ádám, a PTE-EMES Petőfi SE edzője:
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ezt tükrözte az eredmény is: 17-1. Ezután a vendégek védekezési taktikát váltottak – átálltak zóna védekezésre, aminek sajnos nem találtuk az ellenszerét. Az volt a szerencsénk, hogy az ellenfél miután átlendült a holtponton, nem tudtak nagy előnyre szert tenni, mindig sikerült kontrakosárral válaszolni a sikeres dobásaikra. A játék végén pedig szerencsénk volt és Pap Regina győzelemhez segítette a csapatot ezen a mérkőzésen – ezúton is köszönöm neki, hogy eljött és játszott velünk. Van még min dolgoznunk, fejlődnünk kell – ezen leszünk a jövőben is.

Mányoki Fanni, az NKE Csata edzője:
Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól küzdöttek. Úgy gondolom, hogy a végén voltak olyan bírói ítéletek, amelyek segítségével az ellenfél fordított: 2 sportszerűtlen hibát nem kaptunk meg és ezért két ponttal tudtak nyerni. Dolgozunk tovább, nem tudtunk erre a mérkőzésre rendesen felkészülni, de a visszavágón biztosan vissza fogunk vágni és remélem mi is megkapjuk a hazai fújást.