Meccsösszefoglaló: 2019.02.21. PTE-ÁOK Petőfi SE – Pécsváradi Spartacus SE

0
225

Megye Női Kézilabda
PTE-ÁOK  Petőfi SE  –  Pécsváradi Spartacus SE
2019.02.21.
TTK Sportcsarnok

Végeredmény: 22 – 29  (13 – 16 )

Csütörtök késő este, 20:15-kor női kézilabda csapatunk, a Pécsváradi Spartacus Se együttesét látta vendégül, ezzel az idei év első küzdelmével megkezdték a tavaszi szezont, aminek a TTK Sportcsarnoka adott otthont.

Lányaink enervált kezdésével szemben, riválisaink kiegyensúlyozott fellépése hamar megalapozta a játék ritmusát. Már a mérkőzés első perceiben 4 gólnyi fölényt szereztek, amit szinte egészen a félideig tartani is tudtak. Csapatunk igyekezete ellenére, nem tudott felzárkózni. A vendég, húzó erőként hatott lányainkra, de hiába a szép gólhelyzetekből szerzett gól, visszafutásban szétszórt felállásunk, szétesett védekezést tanúsított, amin ellenfeleink hamar rést találva szereztek újabb gólokat. Ezzel a játékkal, félideig 3 gólnyi különbséggel, 13:16-ra alul maradtunk, így rugaszkodva neki a meccs második részére. A szünetben riválisaink pár taktikai utasítást kapott, új edzőjétől, ami igen csak hatásosnak bizonyult. Visszatérve a pályára, feszes védekezésük lehetetlenné tette, az első percekben, hogy csapatunk hálóba találjon. Támadásaikat pedig rendre góllal fejezte be, ezzel lendületesen tovább gyarapítva előnyüket. Ez után lányaink ádáz küzdelme hiábavaló volt, hisz nem tudtak lépést tartani a Pécsvárad csapatával, akik végül jelentős fölénnyel 7 góllal, 22:29-re nyerték a meccset.

PTE-ÁOK PETŐFI SE, játékosai:
Kondákor Karolina: 1
Csordás Anna: 2
Szél Orsolya: 5
Knapp Eszter: 4
Szabó Fanni: –
Jáni Fanni: –
Müller Luisa: –
Aarrestad Paula: –
Devecseri Gertrúd: 2
Kormos Edina: 5
Simon Eszter Lili: K
Lukács Tünde: 2
Belina Petra: 1

Pécsváradi Spartacus Se, játékosai:
Szöllősi Barbara: 8
Brand Réka: 3
Pető Kornélia: –
Kresz Kira: 3
Gál Petra: 2
Podolszki Dóra: –
Vas Csenge: 1
Lukács Vivien: 8
Marján Dalma: –
Gebhardt Laura: –
Kálmán Dalma: 4
Faragó Edina: –
Tóth Szófia: –

Csordás Anna, aPTE-ÁOK PETŐFI SE csapatkapitánya:
Sajnos hiába működött jól a támadójátékunk, a védekezésünk nem állt össze. Emiatt az elején kialakuló 3-4 gólos különbség végig megvolt a két csapat között, és ez a végére csak tovább nőtt. Gratulálok a Pécsvárad csapatának!

 Wágner István, a Pécsváradi Spartacus SE edzője:
Jó védekezésünknek köszönhetjük a győzelmünket.Támadásainkat sikeresen, ziccerig játszva oldottuk meg. Gratulálok a csapatomnak!