Meccsösszefoglaló: 2019.02.23. PTE-ÁOK Petőfi SE – Bácska SzSE

0
510

Megye Férfi Kézilabda Bajnokság
PTE-ÁOK Petőfi SE  –  Bácska SzSE
2019.02.23.
 TTK
Egyetemi Sportcsarnok TTK

 

Végeredmény: 31 – 28  (14 – 16 )

Szombaton délután 16:00-kor, férfi kézilabda csapatunk is megkezdte a tavaszi szezont. Az év első vendége pedig, a Bácska SZSE gárdája. A mérkőzésnek most is, a TTK Sportcsarnoka adott otthont.
A téli szünet utáni első mérkőzésünkre fiaink, bár a megszokottnál nagyobb létszámban, de fejben felkészületlenül érkeztek. Ellenfelüket ismerve tudták, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, hisz a taktikus fiatal csapat eddigi találkozókon, fel tudta venni a párharc ritmusát ezáltal szoros küzdelemre késztetve csapatunkat, akár csak most.
A küzdelem első perceiben riválisaink jelentős fölényre tettek szert. Szép megmozdulásokkal, könnyed gólokat szereztek, szétszórt játékosainkkal szemben, rendre rést találtak védekezésünkben, így a 24. percben 6 gól különbség is volt közte. Mind ezek után, megoldásnak tűnt egy rendkívüli hazai időkérés, ami némileg segített is a csapat hozzáállásán és a hátralévő 6 percben sikerült szépíteni a különbségen, így a félidőt 2 gólnyi hátránnyal, 14:16-ra zárva fordultunk a második játékrészre.
A szünet után, nem lendült fel jelentősen a játékunk, így az eredmény is stagnált. Hol itt, hol ott egy gól, de a különbség nem változott, egészen a 41. percig, ahol valami csoda folytán erőtt vettünk magunkon és 1-2 gyors gól, inspirálta a csapatot, így ezek után zsinórban még 4-et dobtunk az ellenfél hálójába, ezzel pillanatnyilag 1-el átvéve a vezetést. A Bácska játéka megtorpant, de nem hagyta annyiban. Ők is 3 letámadást mértek a kapunkra, amit góllal is fejeztek be, ezzel ismét 1 gólnyi előnyt harcolva ki maguknak. Erre fiainknak 5 gól volt a válasza, amit már a vendégcsapat nem tudott visszahozni, így az utolsó pillanatban dobott góljukkal is, csak szépítettek az eredményükön, aminek a vége 31:28 , a Petőfi Se javára.
Szép volt fiúk!

 PTE-ÁOK PETŐFI SE, játékosai:
Schulte Tim: –
Weingartner Max: 4
Kroll Marcel: 2
Volk Maximilian: 4
Schwake Ruben: K
Nink Marius: 7
Arnold Steffen Jan: 4
Viktor Matus: –
Dávid Zsolt: –
Ota Enzo: –
Nagy Patrik: 10
Lőrincz Kristóf: –

BÁCSKA SZSE, játékosai:
Gaál Tamás: 1
Klememt Máté: 11
Marcsek Szabolcs: –
Frányó Gábor: –
Kazal Krisztián: –
Lovász Gábor: –
Kanizsai Márk: 2
Orbán István: 1
Orbán Gergő: 8
Szabó Balázs: 5

Nagy Patrik, PTE-ÁOK PETŐFI SE, csapatkapitánya:
Borzasztó első félidőt követően a szünetben sikerült rendezni a sorokat. A folytatásban minden tekintetben előreléptünk, és az ellenfél elfáradását kihasználva tudtuk végleg eldönteni a mérkőzést!
Gál Géza, a Bácska SzSE edzője:
A ellenfél csapata kellemes csalódás volt számomra, mert a jó játékukkal és jó kondíciójukkal meghatározták a mérkőzés alakulását.A második félidő közepéig futotta az erőnkből, ekkor megtorpant a védelmünk, nem tudtuk lekövetni az ellenfél megoldásait.Támadásunkban 1-2 gólt dobtunk indításból, ebből többször szoktunk eredményesek lenni.Az edzettség és a kondíció hiánya mutatkozott meg csapatunk részéről, ezek nélkül nem lehet jó eredményt elérni.