Meccsösszefoglaló: 2019.03.10. PTE-ÁOK Petőfi SE – Hosszúhetény SE

0
262

Megyei Női Kézilabda Bajnokság
PTE-ÁOK Petőfi SE  –  Hosszúhetény SE
2019.03.10.

 

Végeredmény: 25 – 28   ( 13-16 )

Vasárnap délután, női kézilabda csapatunk a Hosszúhetény Se gárdáját fogadta, 14:00-kor hazai pályán, a TTK sportcsarnokában.

Lányaink enervált kezdésével szemben, riválisaink kiegyensúlyozottabb fellépése hamar megalapozta a játék ritmusát. Már a mérkőzés első perceiben 4 gólnyi fölényt szereztek, amit szinte egészen a félideig tartani is tudtak. Csapatunk igyekezete ellenére, nem tudott felzárkózni. Bár a vendég, Hosszúhetény együttese húzó erőként hatott lányainkra, hiába a szép gólhelyzetekből szerzett gól, visszafutásban szétszórt felállásunk, szétesett védekezést tanúsított, amin ellenfeleink hamar rést találva szereztek újabb gólokat. Ezzel a játékkal, félideig 3 gólnyi különbséggel, 13:16-ra alul maradtunk, így rugaszkodva neki a meccs második félidejére.
A szünetben csapatunk pár taktikai utasítást kapott, ami úgy tűnt hatásosnak bizonyult. Visszatérve a pályára, feszes védekezésünk lehetetlenné tette az első percekben, hogy ellenfeleink a hazai kapuba találjanak. Összeszedettebb játékunkban támadásainkat rendre góllal fejeztük be, ezzel felzárkózva. Így az 50. percben, 20:21-es állásnál hazai csapatkapitányunk kért időt reménykedve, hogy ezzel segíti csapatát és bíztató szavai győzelemhez vezet, de visszatérve a pályára fordult a kocka, riválisainknak kedvezett ez pár perc technikai megbeszélés. Az utolsó 10 percben tanúsított lendületlen alvó játékunk során a vendég gárda, rendre góllal ostromolta a kapunkat, amit már nem tudtunk vissza hozni, így végül 3 gólnyi előnyüket visszaszerezve, magabiztosan nyerték a mérkőzést 25:28-ra.

PTE-ÁOK PETŐFI SE, játékosai:
Csordás Anna: 10
Szél Orsolya: 5
Knapp Eszter: 2
Jáni Fanni: –
Kiss Helga: K
Devecseri Gertrúd: 1
Kondákor Karolina: 3
Lukács Tünde: –
Müller Luisa: –
Belina Petra: 3
Hollevik Johanne: –
Kormos Edina: 1

Hosszúhetény Se, játékosai:
Elter Anett: 3
Szabóné B. Eszter: –
Czentner Blanka: –
Rapp Klaudia: 4
Csajkás Anna: –
Kosár Gáborné: –
Kiss Zsuzsanna: 3
Takács Lilla: 7
Forgács Gabriella: –
Látschám Laura: 1
Lieber Viola: –
Nagy Evelin: 10

Csordás Anna, PTE-ÁOK Petőfi SE csapatkapitánya:
Jobban ment a játék, mint azt ezt megelőző mérkőzéseken. Nagyon küzdött a csapat, szerettünk volna nyerni. Reméljük ez egy javuló tendencia kezdetét jelenti

Csajkás Géza, a Hosszúhetény edzője:
Minden úgy alakult ezen a mérkőzésen ahogy terveztük.Fiatal kapust avattunk ezen a találkozón, és  sok játékosomnak jutott játékidő. Örülök a győzelmünknek!