Meccsösszefoglaló: 2019.03.12. PTE-EMES Petőfi SE – BME-MAFC

0
250

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság
Fiú  Nyugati Csoport
PTE-EMES Petőfi SE  –  BME-MAFC
2019.03.12.

 

Végeredmény:  56 – 61  (13-14, 18-16, 12-13, 13-18)

A mai találkozón két erős csapat csapott össze a pécsi pályán. Minden negyed kiegyensúlyozottnak mondható, a mérkőzés alatt egyik csapatnak sem sikerült meglépnie. A mérkőzés eredménye a dobott pontok tekintetében mutatja, hogy mindkét oldalon kemény védekezés volt, könnyű ziccerekről nem beszélhetünk. Hazai oldalon a 15 pontig jutó Fülöp Zsombor mellé a társak nem tudtak felnőni, míg a BME-MAFC oldalán a dupla-duplát elérő Fehér Ákos (14 pont és 12 lepattanó) valamint Fekete József (8 pont és 14 lepattanó) vitték hátukon a csapatukat.

 

PTE-EMES PETŐFI SE:

Füzy Marcell: 7
Buday-Sántha Attila: 6
Fülöp Zsombor: 15/3
Kis Milán: 6
Pungor Szabolcs: 2
Szavai Péter: –
Gáspár Erik Dániel: –
Földes Dániel.: 8
Kárpáti Balázs: 3/3
Marton Balázs: –
Mándity Markó: 9/9
Győr Marcell:-

BME-MAFC:
Tálos András: 8/3
Csepregi Ádám István: 13/3
Fehér Ákos: 14/9
Schaul Levente: 16/12
Fekete József: 8
Velenyák János.: –
Lukács Dániel: –
Láng-Miticzky Dániel: 2
Svéda Szabolcs: –
Rados Balázs: –

Petőfi Áron, a PTE-EMES Petőfi SE edzője:
Fájó ez a vereség, mert valószínűleg elúszott az esélyünk a rájátszásra, de azt kell mondanom, hogy a vendég csapat megérdemelte a győzelmet, mert tartalékosabb volt a kerete, mint nekünk, bár a meghatározó játékosai itt voltak. Azt gondolom, hogy sokszor nem tudunk a pályán csapatként dolgozni, mint a többi csapat ebben a ligában. Leginkább az első félidőben mutatott lazább játékunk – védekezésünk , talán hozzáállásunk is vezetett odáig, hogy a második félidőben, amikor vezettünk is pár ponttal, mégsem tudtunk átlendülni és kézben tartani a mérkőzést. Kevés kifejezetten jó egyéni teljesítményt láttam ma a pályán, a támadásban elsősorban nagyon sok döntő szituációban meghozott rossz döntést és rossz dobóformát fogtunk ki, ami nyilván az ellenfél csapatának védekezését dicséri. Gratulálok az ellenfélnek, mi egyszerűen kevesebbet nyújtottunk ma hazai pályán, mint amennyi várható volt és kellett volna.

Tiba Klára, a BME-MAFC edzője:
Az idei szezonban másodjára nevezem hősnek a saját játékosaimat, azt hiszem minden joggal. Egy nagyon erős csapatot sikerült ma legyőznünk. Azt hiszem, hogy ez mérföldkő mindannyiunk számára, megyünk az első helyért.