Meccsösszefoglaló: 2019.05.03. Hosszúhetény SE – PTE-ÁOK Petőfi SE

0
415

Megyei Férfi Kézilabda Bajnokság
Alsóház, Rájátszás 5.forduló
Hosszúhetény SE  –  PTE-ÁOK Petőfi SE
2019.05.03.

 

Végeredmény:  26  –  37     ( 13 – 18 )

Péntek este Pécsváradra utaztak férfi kéziseink, hogy megmérkőzzenek ellenfelükkel, a Hosszúhetény Se csapatával. A mérkőzést, a Pécsváradi Városi Sportcsarnokban rendezték, 19:30-kor.

A csapatok ismerve egymás játékát tudták, hogy egy szoros és mozgalmas mérkőzésre számíthatnak, így nem is vették félvállról és a megszokottnál több játékossal, 3 cserével utaztunk Pécsváradra, hogy méltó ellenfélként küzdhessünk meg a pályán. Viszont, a hazai Hosszúhetény együttese, váratlan fordulatként, most kevesebb játékossal tudott kiállni ellenünk, ezzel a létszámbeli különbség fokozta előnyünket.
Nekilendülve a küzdelemnek, az első 10 percben lépést tudtak tartani velünk ellenfeleink, aztán egy 3 perces holdpontban 4 gólt hajítottunk a kapujukba, ezzel megrekesztve őket játékukban. Mi addig kiegyensúlyozott csapatmunkával, 5 gólnyi előnyt kovácsolva, 13:18-ra zártuk a félidőt.
A második játékrészt kezdve együttesünk elbízta magát és közel engedte riválisait, így fellendült játékukkal ostromolták kapunkat, de mind ez nem volt elég, hogy egyenlíteni tudjanak az eredményen. Együttesünk szintén a 10. percre, felébredt alvó játékából és összeállt a csapat védekezése, ezáltal erős fallal szemben továbbra sem hagyták vetélytársaikat érvényesülni. A meccs végéig, ideális gólhelyzeteket kialakítva, fáradt ellenféllel szemben tovább gyarapítottuk előnyünket. Végül elsöprő fölénnyel, 37:26-ra nyertük a mérkőzést.

 

PTE-ÁOK Petőfi SE:
Kroll Marcel Alexander: 1
Dávid Zsolt: 1
Lőrincz Kristóf András: 1
Nagy Patrik: 8
Dirr Valerian Alexander: 1
Schulte Tim: 9
Victor Matus: –
Weingartner Max: 6
Schwake Ruben: –
Nink Marius: 10

Hosszúhetény SE:
Dömös Norbert: –
Híz Szabolcs: 4
Miklós Bálint: 5
Miklós András: 2
Seres Dávid: 7
Szászfai Csaba: 6
Tasnádi László: –
Zugfil Rolf: 2

Nagy Patrik, a  PTE-ÁOK PETŐFI SE csapatkapitánya:
Döcögős támadójátékkal, de stabil védekezéssel kezdtük a mérkőzést, ami elég volt ahhoz, hogy tisztes előnyt szerezzünk. Ezt az ellenfél a félidő derekára ledolgozta, de az utolsó 5 perc megint a miénk volt. A fordulásnál tartottuk 4-5 gólos előnyünket, amit a meccs végére – talán a Hetény fáradtságának is betudhatóan – csak növelni tudtunk.

Tasnádi László, a Hosszúhetény SE edzője:
A körülményekhez képest jól teljesítettünk, bár a különbséget soknak tartom. Köszönöm a tisztes helytállást a csapatomnak.