Meccsösszefoglaló: 2019.05.08. Harkány SE – PTE-ÁOK Petőfi SE

0
269

 

Végeredmény:  27 – 26  ( 13 – 11 )

Péntek este 20:00-kor, a szezon utolsó mérkőzésére került sor, hazai pályán. Két hét elteltével, ismét a Harkány Se gárdáját fogadtuk, hogy megmérkőzzenek Petőfis fiainkkal. Az összecsapásnak, mint mindig, a TTK Sportcsarnoka adott otthont.
Csapatunk játéka kiegyensúlyozottnak tűnt, a mérkőzés első 20 percében, mikor még 3 góllal 10:7-re vezettünk, de egy hazai időkérés megtörte az együttes lendületét és koncentrációját. Visszatérve a pályára a hátralévő 10 percben, mindössze egyszer találtak kapuba és egy kiharcolt hetest is kihagytak, míg riválisaink ébredő játékával fordított az eredményen és 2 gólos előnnyel, 13:11-el zárták a félidőt.
A pihenő után intenzívebb támadójátékot láthattunk fiainktól, de a védekezésük továbbra is erőtlen maradt, így egészen a meccs végéig hiába küzdöttek, nem tudták behozni a gól különbséget. Az 50. percnél még volt némi remény, hisz 1 gólos különbséggel 24:23-ra voltunk lemaradva ellenfeleinktől, de mindezt kiegyensúlyozott, taktikus játékuk nem hagyta. Hiába az utolsó percben dobott 2 gól, nem volt elég az egyenlítésre sem. Így végül idegtépő küzdelemben, 1 góllal nyert, 26:27-re, a Harkány Se csapata.

 

PTE-ÁOK Petőfi SE:
Nagy Patrik: 5
Kroll Marcell Alexander: –
Dávid Zsolt: –
Lőrincz Kristóf András: –
Dirr Valerian Alexander: 3
Schulte Tim: 7
Victor Matus: –
Weingartner Max: 1
Schwake Ruben: –
Nink Marius: 5
Hegedüs Péter Zsombor: 5

Harkány SE:
Dr Csontos Csaba: –
Bachmann Tamás: –
Bárdos Sándor: 2
Miklós Zsolt: 1
Müller László: 1
Szedlák Balázs: 3
Tamás Gábor: 5
Sipos Mihály: 4
Király Zsolt: –
Tóth Attila: 7
Horváth Tamás: 4

 

Nagy Patrik, a PTE-ÁOK Petőfi SE csapatkapitánya:
Köszönjük a Harkánynak, hogy sikerült megvalósítani a mérkőzést hétköznapon. Így legalább tisztességesen ki tudtunk állni ellenük. Jó mérkőzést játszottunk, bizonyos periódusokban lehettünk volna koncentráltabbak. Az ellenfél a párharc végéig tudta tartani 2-3 gólos előnyét. Amikor lehetőség lett volna feljebb zárkózni, esetleg megfordítani az eredményt, hibák csúsztak a játékba. Összességében elégedett lehetek a szezonnal és a csapattal, mert minden meccsen küzdöttünk. Jövőre még nagyobb elszántsággal térünk vissza.

Molnár Antal, a Harkány SE edzője:
Ezen a  találkozón dőlt el hogy ki lesz az első az alsóházban.Ennek fényében mindkét csapat komolyan vette a meccset, mely végig jó iramú volt. Csapatunk végig vezetve nyerte meg a rangadót, egy rendkívül küzdelmes, és sportszerű mérkőzésen.