Meccsösszefoglaló: Leány Junior Regionális Forduló

0
486

 

Leány Junior Regionális Bajnokság III. Forduló
2020.03.09
Hétfő

Junior lányaink az utolsó fordulót játszották a regionális bajnokságban. Nagyon nehéz, és kemény mérkőzésekkel zárult ez a szezon. Büszkék lehetünk minden játékosra, mert tudásuk legjavát adva, mérkőzésről mérkőzésre megharcoltak minden pillanatért. Nagyszerű csapattá érett ez a társaság, megismerték nevünket rangos ellenfeleink is.Sokat fejlődött csapatunk a szezon elejéhez képest, s ne feledjük ezek a lányok még nagyon fiatalok, hiszen jelenleg is négy kadett korosztályú (2004) játszik minden mérkőzésen. A következő idényre nézve ez számunkra nagyon jó lehetőség.

I. mérkőzés:  Petőfi SE  –  Szombathelyi SI
66   –   87
  ( 17-17, 21-25, 8-23, 20-22)

Petőfi SE:
Boros Judit Nikolett: –
Dabis Dóra: 5
Bíró Blanka Borbála: 2
Martin Viktória: –
Hajgató Regina: 14/3
Czifra Laura: 6
Vajdics Virág: 4
Lacza Virág: –
Pálfi Veronika: 18/12
Vajdics Petra: 8
Ádám Emma: –
Boda Sára: 9/3

Szombathelyi SI:
Nemeny Fruzsina: –
Tóth Aletta Lujza: 8
Dervalics Anna: 5/3
Sándor Anna: 21
Szabó Krisztina: 0
Szanati Virág:14/12
Hegyi Sára: –
Keal Anni Mária: 2
Koltay Dorottya: 16/3
Fekete Fruzsina: 4
Hauer Fanni: 17/3
Tóth Eszter: –

Kiefer Csilla, a Petőfi SE edzője:
Az első félidőt nagyszerű védekezéssel, remek támadásokkal fejeztük be. Jó iramban okosan kosárlabdáztunk.Nagyobb előnyre is szert tehettünk volna, ha bedobjuk a ziccereinket. A harmadik negyedben abszolút felülkerekedett ellenfelünk, s kihasználva a jobb szerkezeti felépítésüket, ellépett mellettünk rendesen.Ezután újra megráztuk magunkat, és a lányok nagy akarattal  szorossá tették a negyedik negyedet.Ha ehhez a fantasztikus küzdeni tudáshoz kevesebb labdaeladás társul,valamint a nehezen megszerzett labdákból bedobjuk a ziccereket,  akkor nagyot fogunk előre lépni.

Magyar Gyöngyi, a Szombathelyi SI edzője:
A hajnali indulás és a hosszú út látszódott az első negyedben a játékunkon, a lányok nem védekeztek, ezt az ellenfél nagyon jól kihasználta. Szerencsére a második negyedben sikerült picit keményíteni a védekezésünkön, a közeli helyzeteket ugyan nem dobtuk jó százalékkal, de kívülről többször betaláltunk. A győzelem nem volt kérdéses, de sokat hibázott a csapat. Két meghatározó játékosunk sajnos a bajnokság végére megsérült, remélem minél hamarabb felépülnek. Gratulálok az ellenfél csapatának, látszik hogy sokat dolgoznak, mérkőzésről mérkőzésre jobb csatákat vívunk egymás ellen.

 

II. Mérkőzés: Zalaegerszegi KTE  –  Petőfi SE
84     –     56  
( 31-4, 26-10, 13-26, 14-16)

Petőfi SE:
Boros Judit Nikolett: –
Dabis Dóra: 4
Bíró Blanka Borbála: –
Martin Viktória: 6
Hajgató Regina: 6
Czifra Laura: –
Vajdics Virág: 4
Lacza Virág: 6
Pálfi Veronika: 2
Vajdics Petra: 10
Ádám Emma: 4
Boda Sára: 14

Zalaegerszegi KTE:
Rékli Bíbor: –
Kocsárdi Emese: 12
Böcskei Réka: –
Büki Virág: 6
Horváth Fruzsina: 17
Török Kata: 10/8
Csarankó Dorottya: –
Ács Alexandra: 17
Horváth Fanni: 22

Kiefer Csilla, a Petőfi SE edzője:
Az első negyed dekoncentráltsága  nagyon nehéz helyzetbe juttatott minket.Totális káosz uralkodott a pályán, amit negyedről negyedre sikerült megszüntetni. A második félidőben feljavult a védekezésünk, támadásban indításokból szereztünk kosarakat.Kár volt megint a sok (28) eladott labdáért. Amíg ezen nem  tudunk változtatni, nagyon nehéz dolgunk lesz minden mérkőzésen.Szerencsére mindig van olyan játékosaim akik a vállukra tudják venni a terheket és a nehéz helyzetekből is előre tudják vinni a csapatot.Ismét nagyszerű ellenfél ellen játszhattunk, minden szituáció a mi fejlődésünket szolgálta.

Rózsás Balázs, a Zalaegerszegi KTE edzője:
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, kihasználtuk, hogy ellenfelünk a duplázás és kevesebb pihenő miatt fásultabb nálunk. Az első félidő jó játékát nem sikerült végig tartanunk, ehhez kellett a második félidőre feljavuló és nagyot küzdő riválisunk is természetesen, de összességében megérdemelten nyertük meg az összecsapást.