Meccsösszefoglaló: U9 és U13 Futsal Torna

0
758

 

U13-as futsal csapatunk szombaton, míg az  U9 -esek vasárnap léptek pályára. Ismét eseménydús hétvégét tudhatnak maguk mögött csapataink. Büszkék lehetünk a gyerekekre, mert nagy küzdőszellemben, bátran futballoztak.Kreativitásuknak köszönhetően a támadójátékunkban látványos megoldások születtek, szép passzokkal , ügyes labdaszerzésekkel örvendeztették meg edzőjüket és a nézőket.Látszik a srácokon a jól elvégzett edzésmunka, hiszen egyre többet valósítanak meg a tanultakból a mérkőzéseken.

A TÉGLACENTRUM KFT. 2018. január 1-től hivatalos partnere és támogatója lett a PTE-ÁOK Petőfi SE utánpótlás futsal szakosztályának, segítségükkel rendeztük meg a hétvégi tornát. Hosszútávú kapcsolat kiépítése a cél mindkét fél részéről, hogy a tehetséges kis focisták számára minden szükséges feltételt közösen biztosítsunk.

 

Csilits Richárd, az U9-es csapat edzője:
A hétvégén megrendezték az utolsó futsal tornát az U-9-nek is. Szoros és küzdelmes mérkőzéseket láthattunk. A pályán a rájuk bízott feladatot a fiúk nagyon jól oldották meg. Sokszor megmutatták kreativitásukat. Az újonnan érkező gyerekek is kezdik felvenni a mérkőzések ritmusát. A bátorságot néha a zsebre tették, ami nem volt indokolt. A helyzet kihasználásunkat még fejleszteni kell, mert ott volt hiányosság, de győzni akarás végig ott volt a gyerekek fejében. Az ellenfelek a számomra megengedett erőszakosságnál keményebb játékot mutattak, de a fiúk remekül helyt álltak ebben is. Apró hibákat még javítani kell, de összességében remek teljesítményt mutattak a fiúk.

Csilits Richárd, az U13-as csapat edzője:
A hétvégén tornával kapcsolatban azzal kezdeném, hogy én csak helyettesíteni voltam a társaimat és köszönöm a Dani – Gergő edzőpárosnak, hogy így felkészítették eddig a korosztályt. A gyerekeknek pedig azért, mert az edzésmunka meglátszott, független az eredményektől. Látszott a harci szellem, törekedtek a győzelemre. Nagyon szépen összejött az, hogy egyből visszatámadtak az ellenfelet és abból lárvát szereztünk vagy bedobást harcoltunk ki. A gólok szépen felépített támadásokból születtek. Plusz volt egy büntető is. A második mérkőzésen a túlzott győzni akarás egy kis kapkodásba torkollott aminek köszönhető volt az utolsó két gól. De összességében csak pozitív élményem volt a mérkőzésekről és a mutatott játékról.