Meccsösszefoglaló:2019.03.05. PTE-EMES Petőfi SE – Széchenyi KA

0
324

Női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság
PTE-EMES Petőfi SE – Széchenyi KA
2019.03.05.

Végeredmény:  58 – 87   (17-23, 13-21, 14-17, 14-26)

A vendég csapat az első perctől kezdve uralta a mérkőzést. Az első negyedben 6 pontos előnyt épített fel a győri gárda. A hazai csapat mindent megtett, hogy felzárkózzon, de sajnos ez nem sikerült. Hajtottak, küzdöttek a lányok, de a 31,6 %-os dobóforma és a 27 eladott labda is árulkodik a hiányosságokról. A győri lányok a második negyedtől 15 pont alatt tudták tartani minden negyedben a hazai együttest, így a felzárkózást sikeresen megakadályozták. A vendégek részéről Biczó Laura (25 pont, 6 lepattanó) és Gosztola Lívia (19 pont, 5 lepattanó) teljesítménye kiemelkedett a mezőnyből. Végig magabiztosan játszva, a győzelmet megérdemelve hagyták el a vendégek a pályát.

 

PTE-EMES PETŐFI SE:
Tóth Réka: –
Petró Ildikó.: 2
Horváth Zsófia Anna: 13/6
Herendi Zsófia: 6
Pap Regina: 10
Bencze Zsófia.: 4
Orosz Szimonetta.: 2
Miltner Szandra.: 9/3
Várhelyi Virág.:6
Molnár Fanni.: 6
Tóth Réka: –
Zsótér Krisztina.: –

SZÉCHENYI KOSÁRLABDA AKADÉMIA:
Horváth D.: 2
Chroméj H.: 8
Gosztola L.: 19
Nagy R.: 13
Biczó L.: 25/3
Szűts B.: 5
Rabi K.: 4
Török B. J.: 8
Gyöngyösi E.: 3

 Sipos Ádám, a PTE-EMES Petőfi SE edzője:
Nem véletlenül a győri csapat a listavezető, nagyon ügyesen játszottak. Köszönjük szépen nekik a mérkőzést és gratulálunk a győzelmükhöz. Nem sikerült ez a mai nap túl jól nekünk, ismét nem voltunk jó dobóformában. Védekezésben és támadásban is láttam szép megoldásokat. Gratulálok a Lányaimnak és és gratulálok a győri csapatnak is, nagyon ügyesek voltak.

Barthalos István, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia edzője:
A kezdeti viszontagságok ellenére jól alakult a mérkőzés. Igazából az történt ismét, amire számítottam, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani Pécsett, de a végén a fizikai fölényünk ismét győzelmet aratott. Gratulálok az ellenfélnek és a saját játékosaimnak is.