Utánpótláskorú kézilabdásaink Mohácson

0
391

Utánpótláskorú kézilabdásaink Mohácson

 

December 3-án Mohácson rendezték meg az U14-es, a Zákányi Bálint régió kézilabdázói között a soron következő fordulót.

A Hosszúhetény – Rinyamenti KC mérkőzés félidejére értünk oda, amikor 8:6 volt az állás. Ezt követően a hosszúhetényi csapat jó láthatóan uralta a második játékrészt. A nagyatádi kapus bravúrjai ellenére, ugyan szoros csatában, de diadalmaskodott a Hosszúhetény, így 21:19-es eredménnyel zárult ez a mérkőzés.

12:00 órakor indították el a labdát a Petőfi és Fia SE – Satelit FC Somogytarnóca találkozón. Már az első egy percben 2 góllal vezetett a vendég együttes, gyorsan kialakították az előnyüket, amit a meccs egészében sikerült megőrizniük. A Petőfi SE-nek voltak próbálkozásai, szép megmozdulásai, mint például a 4. percben, amikor labdaszerzés után, végigvezetve a pályán jött az első hazai gólszerzés, Vizsi Patrik talált a kapuba. A következő hazai gól a 6. percben érkezett, Begovácz Barna egy szép átlövést mutatott be, de ekkor már 2:7 volt az állás. A legtöbb gólt pontatlanságból, eladott labdákból, üres helyzetek kihasználásából szerezte a Somogytarnóca csapata. Valamint sok lerohanásból kapott gólt is láthattak a nézők, gyorsabb játékot tudott mutatni a vendégcsapat. A Petőfi játékosok is bombázták lövésekkel a kaput, aminek az erősségével nem volt gond, inkább a helyezéssel. A félidőben 6:17-es eredményt mutatott a tábla. A második játékrészben tovább növelte előnyét a vendég gárda, bár emellett több bravúrt is láthattunk a pécsi kapustól, büntetőhöz is jutottunk, de sajnos kiállítás is sújtott minket, így a végeredmény 13:31 lett.

Egerszegi KK – Hosszúhetény SE: Az első gólt az egerszegi csapat szerezte, az elején szorosnak tűnt a találkozó, volt 4:1-es mérkőzésállás is, de szétesett a hetényi védelem, egyre több hibát követtek el mind védekezésben, mind támadásban, így 22:14 lett a vége.

Számunkra a második, és az utolsó mérkőzés következett. Ezúttal a Rinyamenti KC volt az ellenfél. Az első gól nem a Petőfié volt, de gyorsan sikerült az egyenlítés, ezután viszont beindult a nagyatádi henger, a pécsi fal néhol szétesett, az emberek elosztása nem sikerült. Már az első játékrészben nagy gólkülönbségű előnyt tudott kiépíteni az ellenfél, 27:5-el zártak a csapatok. A folytatásban bátrabb játékkal rukkoltak elő a fiúk, szép támadásokat sikerült kialakítani, de a vendég kapus a helyén volt. A későbbi percekre már teljesen érthetően megmutatkoztak a fáradtság jelei, érkezett zsinórban 3 lerohanás gól, gyors iramot diktáltak, több emberrel, energiával gazdálkodtak a nagyatádiak, ennek is köszönhető fölényes győzelmük: 55-14.

Elmondható, hogy minden elismerést megérdemelnek a fiúk, egytől-egyig, mert hétről-hétre egyre több gólt sikerül szerezniük, arról nem beszélve, hogy hat játékos játszott végig két mérkőzést, hét emberrel szemben, akiknek még a rotálásra is volt lehetőségük. Küzdöttek, futottak, az utolsó sípszóig hajtottak a srácok!